Home

Despre noi

Produse

Contact

 

ENGINEERING  AND  CONSULTING

 

 

SUPORTI  ANTISEISMICI

CU INALTIME FIXA SAU REGLABILA 

PENTRU CAMERELE  TEHNICE  PREVAZUTE CU  PARDOSEALA  FALSA

 Foarte multe companii au adoptat varianta amplasarii aparaturii tehnice in camere prevazute cu pardoseala falsa. Spatiul astfel creat fiind utilizat ca spatiu tehnic unde se amplaseaza traseele cablurilor de alimentare, cablurilor de date si de semnalizare si se fac circuitele de aer conditionat pentru mentinerea temperaturii necesare functionarii optime.

 Desi furnizorii de sisteme de pardoseala falsa afirma ca aceasta este stabila pe durata unui seism, o analiza care nu necesita prea multe calcule, evidentiaza ca influenta elementelor constructive ale cladirii poate fi determinanata si poate produce deplasarea aparaturii si caderea acesteia pe planseu sau in structura deplasata a pardoselei false.

 Simularile efectuate au aratat ca aparatura amplasata direct pe pardoseala falsa este expusa riscului intreruperii functionarii sau chiar deteriorarii grave in caz de seism, chiar si pentru un seism de o magnitudine relativ scazuta.

 O astfel de eventualitate conduce la intreruperea functionarii aparatelor respective si a celor care sunt interconectate si depind de acestea.

 In vederea protejarii aparaturii si asigurarii unui mai mare grad de incredere in raspunsul pe durata unui seism si imediat dupa aceea, este de preferat sa se instaleze suporti antiseismici sub aparatele cele mai importante.

Suportii au fost proiectati pentru instalarea in sali tehnice din cladiri ce se pot afla chiar si in zona seismica cea mai defavorabila din Romania,  sala tehnica putandu-se alfa in cladire la inaltimea de pana la 40m, iar inaltimea pardoselei tehnice putand atinge pana la 900mm.

  Instalarea unor suporti speciali este recomandata la firmele care:

Ø      Au echipamente de telecomunicatii si transmisii de date

o       Furnizorii de servicii de internet si telefonie mobila;

o       Furnizorii de servicii de achizitii de date;

Ø      Trebuie sa asigure prelucrarea - stocarea datelor si accesul la acestea permanent (Depozite de informatii);

Ø      Bancile, pentru comunicatiile cu clientii si asigurarea efectuarii tranzactiilor prin e-banking sau internet ori prin reteaua de bancomate.